Arı Sütü Nedir?

ARI SÜTÜ NEDİR?

Arı sütü, Ana arı ve genç larvaların besinidir. 6-12 günlük genç işçi arıların bal ve polen tüketerek yutak üstü salgı bezlerinden salgılamış oldukları değerli bir arı ürünüdür.

Arı sütünün biyolojik değeri çok yüksektir ve arı ürünleriyle tedavide oldukça önemlidir. İşçi arıların ömrü 1-1,5 ay sürerken sadece arı sütüyle beslenen ana arı 5-7 yıl yaşamını sürdürebilir ve her gün kendi ağırlığının 2 katından fazla yumurta üretip koloninin devamlılığını sağlar. Koloniyi sevk ve idare etmesindeki farklılığın sebebi arı sütüdür. Çünkü ana arı ömrü boyunca sadece arı sütüyle beslenir.

ARI SÜTÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Arı sütü;

  • Enerji ve zindelik arttırıcı,
  • Metabolizma düzenleyici,
  • Oksijen metabolizmasını ve kandaki glikozdan yararlanma düzeyini arttırıcı,
  • Bağışıklık güçlendirici,
  • Virüslere ve kanser hücrelerine karşı bağışıklık cevabının sağlayan T-lenfositlerin oluşumunu tetikleyici
  • Kolojen sentezini arttırıcı,
  • Sperm kalitesini ve yumurta sayısını arttırıcı,
  • Kalp ve damar sağlığını geliştirici

özelliklere sahiptir.

ARI SÜTÜNÜN KULLANIMI NASILDIR?

Arı sütü saf olarak tüketilebilir fakat soğuk zincir bozulmadan tüketime arz edilmesi gerekmektedir. Krembal’a karıştırılıp tüketilmesi mümkündür. Ayrıca draje haline getirilmiş preparatları mevcuttur. Beklenen en iyi faydayı sağlamak için saf olarak tüketmek gerekmektedir.