ARICILIK
arı
Arıcılıkta başarılı olmak için genç, sağlıklı ve kaliteli ana arı kullanılmalıdır. Ana arıların gelecek kuşaklara aktaracakları (genetik) özellikler arıcılıkta büyük önem taşımaktadır.
ARICILIK
Bal, bitkilerin nektarının ya da canlı kısımlarının salgılarının veya canlı kısımlarının üzerinde beslenen bazı böceklerin salgılarının, bal arıları tarafından toplanarak, kendine özgü özellikli maddelerle karıştırılıp, dehidre edilip, olgunlaşması için peteğe bırakılan, doğal tatlı bir maddedir.
POLİNASYON
Güzel çiçek açan bitkiler arasında dolaşan arılar, her zaman görebileceğimiz hoş bir manzara oluşturmakla birlikte bu durum hiç de rastlantısal değildir. Arılarla çiçek açan bitkiler doğal ortaklardır. Her biri, diğerinin yaşamı ve yeniden üremesi için belirli işlevleri yerine getirmekte olup bu anlamda aralarında bir ‘menfaat ilişkisi’ vardır.
ARI ÜRÜNLERİ
PROPOLİS NEDİR?
Propolis Bal arıları tarafından bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından toplanan reçinemsi maddelerin bal mumu ve arının kendi enzimleriyle (ağız salgıları) birleştirerek oluşturdukları bir arı ürünüdür.
HAM BAL NEDİR?
Ham bal kovandan alındığı hali ile tüketime sunulan doğal baldır. Pastörize ve polenleri tutacak derecede filtre edilmemiştir. Ham bal, pastörize edilmediğinden ve polenleri tutacak şekilde filtre edilmediğinden besin içeriği tüm doğallık ve saflığıyla korunmaktadır.
POLEN NEDİR?
Polen çiçekli bitkilerin erkek organellerindeki polen keseciklerinde yer alan dişi organellerin döllenmesini sağlayan bitkilerin erkek cinsiyet hücreleridir. Polen zengin protein, vitamin ve mineral içeriği ile bal arılarının gelişimleri, üremeleri ve kovandaki faaliyetleri için gerekli bir besindir.
İL BİRLİKLERİMİZ

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı

0
Türkiye'de ki Arıcılık Yapan İşletme Sayısı (Adet) (TÜİK-2022)
0
Türkiye'deki Yıllık Bal Üretimi (Ton) (TÜİK-2022)
0
Türkiye'deki Arı Kovanı Sayısı (Milyon) (TÜİK-2022)
0
TAB Üye Sayısı (TAB-2023)